Sieben
De Echte Bakker

Historie

Al 30 jaar een begrip in Schoonebeek en omgeving!

Sieben De Echte Bakker is al 30 jaar een begrip in Schoonebeek en omgeving! De broers Erik en Roelof Sieben met hun partners vormen samen Sieben De Echte Bakker. Samen met onze enthousiaste medewerkers zorgen wij ervoor dat er elke dag weer de lekkerste producten in de winkels liggen.

Medio 1960 nam de jonge Gerrit Sieben een bakkerij over in Nieuw Amsterdam aan het Dommerskanaal en huwde 1962 met Albertje, na enige jaren daar te gebakken te hebben stopte hij daar halverwege jaren 60 daarmee en werd hij melkboer, echter in zijn hart bleef hij bakker en eind jaren zeventig startte hij op dezelfde lokatie toch weer een bakkerij op, die combinatie van melkboer en bakker was eigenlijk te zwaar en werd in januari 1981 de melkwijk en kruidenierswinkel verkocht en de bakkerij ontmanteld.

Op 15 januari 1981 zijn Gerrit en Albertje en hun 2 kinderen in Schoonebeek met de bakkerij begonnen die werd overgenomen van bakker Klijnstra aan de Europaweg 53.

In 1984 werd een winkel geopend in het centrum van Coevorden aan de Markt 12. Omstreeks die jaren werd de bakkerij versterkt door de zoons Erik en Roelof nadat ze hun opleiding hadden afgerond, in november 1991 werd het bedrijf nog verd er uitgebreid. In de Versmarkt te Klazienaveen wordt een nieuwe winkel geopend. Ook de beide echtgenotes werken in het bedrijf. In 1994 overlijdt de grondlegger van bakkerij Sieben op 55 jarige leeftijd en nemen beide broers het roer over.

De vernieuwingen gaan echter door in 1999 wordt er zelfs op de oude locatie een nieuwe bakkerij gebouwd. Begin 2006 is de winkel in Coevorden rigoreus uitgebreid en geheel volgens een nieuwe formule semi zelfbediening vernieuwd. Anno 2010 is inmiddels de derde generatie al werkzaam in het bedrijf.

 

In 2020 neemt Sieben de Echte Bakker collega Kolkman over met winkels in Schoonebeek en Emmerhout